DOLAR 28,9365 0.07%
EURO 31,2012 0.17%
ALTIN 1.890,050,34
BITCOIN 1244151-2,07%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

17:43

AKŞAM'A KALAN SÜRE

hiltonbet kalebet twitter
Bundan böyle, okula gitmek istemiyorum yakınmalarına geçit yok!
  • Aktüel
  • Yaşam
  • Bundan böyle, okula gitmek istemiyorum yakınmalarına geçit yok!

Bundan böyle, okula gitmek istemiyorum yakınmalarına geçit yok!

ABONE OL
25.09.2020 08:00
Bundan böyle, okula gitmek istemiyorum yakınmalarına geçit yok!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her çocuk bambaşka duygularla başlar öğrencilik serüvenine. Özellikle okulun ilk günü yaşadıkları heyecanı hiç unutmazlar. Bazı minikler güle oynaya okula gitseler de bazıları ayak diretir, direnir, gitmemek için türlü bahaneler üretir.

Peki, çocuklar neden okula gitmek istemiyor? Onları okula gitme fikrinden ne uzaklaştırıyor? Hiç tanımadıkları bir ortama girmek mi, öğretmenleri olacak bir yabancıya güvenmek mi yoksa daha önce hiç bir araya gelmedikleri bir sınıf dolusu çocukla aynı oyuncakları paylaşmak zorunda kalmak mı?..

Neredeyse her çocuklu ailenin başından geçen bu tür okul kaynaklı stres bozuklukları, Uçanbalık’ın koleksiyonunda yer alan ”okula uyum” temalı kitaplar ile hafifliyor; Mızmız Mırnav, Zeytin ve daha nice kitap kahramanının yönlendirmeleri ve deneyim paylaşımı sayesinde hem çocuklar hem de ebeveynler rahat bir nefes alıyor.

Okula yeni başlayacak çocuklar, Uçanbalık’ın yayımladığı bu sorun odaklı kitaplar sayesinde sadece okula karşı istemsizce geliştirdikleri korku ve endişeleri alt etmeyi öğrenmiyor, aynı zamanda farklı duygu durumlarını tanımanın ve yönetmenin yollarını da keşfediyor.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.